Sizin İçin Farklı Projeler Tasarlıyoruz...

Programlama Nedir?

Programlama, günlük hayattaki genel veya özel problemlerin makinelere tanıtılması, öğretilmesi ve öğretilen çözüm yolları ile sonuca ulaştırılmasını sağlamak amacıyla kullanılan teknik bir terimdir.

Günlük hayatta karşılan bir problemin makineler ile çözülmesi istendiğinde öncelikle problemin gerçek hayattan soyutlanıp makineye anlatılması gerekir. Programlama, problemin tespiti ile başlayıp ürünün elde edilmesi, dağıtılması ve bakım süreçlerinin tamamını kapsayan bir süreç olarak düşünülmelidir. 

Bilgisayar tabanlı programlama yapabilmek için pek çok alternatif yol ve teknoloji seçilebilir. Farklı teknolojiler ve çözüm yolları kullanılarak çok çeşitli ürünler elde edilebilir. Bu noktada programlamada kullanılan teknolojilerden ve geliştiricilerden bağımsız olarak üretilen yazılımın kullandığı çözüm yolları, algoritma ve akış şemaları ile ifade edilmelidir. Neticede geliştiriciden ve teknolojiden bağımsız, problemi ve çözüm yollarını net ifade eden bir materyalin mutlak suretle belgelendirilmesi ve elde tutulması gereklidir.
 

Yazılımların hiç şüphesiz belirli bir ömrü olacaktır. Teknolojinin gelişmesi, ön görülemeyen ihtiyaçlar, tasarımdan kaynaklanan hatalar, yeni talepler gibi birçok nedenden dolayı yazılımın genişleyebileceği ve bakım ihtiyacı mutlaka göz önüne alınmalıdır.

 

Bir programcı olarak kendi makinenizde ürettiğiniz yazılımı, çocuğunuza benzetebilirsiniz. Henüz dünyaya gözlerini yeni açmış, ilk aşamada her şeyden habersiz ve savunmasız olan bir bebeğe benzeyen yazılım üretilen algoritmalar, modüller, bileşenler ile büyür, yapılan testler, güvenlik amaçlı alınan önlemler ve kullanıcı etkileşimi ile olgunlaşır ve dağıtımının yapılması ile deyim yerindeyse yuvadan uçar ve kendi ayakları üzerine durmaya başlar. Zaman ve emek vererek büyüttüğünüz yazılım artık maddi ve manevi olarak sizi beslemeye başlar. Çok büyük firmaların ürettiği yazılımlara bakıp “Analar neler doğuyor!” diye bilirsiniz ama neticede hiçbiri kendi evladınız gibi olmaz.
 
Programlama, oldukça ilgi çekici ve zevkli bir alan olmakla beraber ciddi derecede zaman ve emek isteyen bir süreçtir. Bu zorlu süreçte karşılaşacağız engelleri kolaylıkla aşmanızı diliyorum. 
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Olarak

Trabzon

başta olmak üzere Doğu Karadeniz , İstanbul ve Ankara gibi ülkemizin büyük nüfuslu şehirlerinde

web tasarım

hizmet vermektedir. 2003 yılından beri web tasarımı ve online yazılım üzerine çeşitli teknolojilerde kendimizi geliştirerek müşterilerimizin taleplerine çözümler üretiyoruz.

Müşterilerimizin hedefleri ve kurumsal yapıları doğrultusunda analiz yaparak günümüzün teknolojilerine uygun ve modern

web sayfaları

tasarlıyoruz

. Hazır sistem tercih etmeyen firmamız sıradan çalışmalar yerine daha konsept ve farklılık yaratacak çalışmalar geliştirmeyi ilke edinmiştir.
Turkuaznet Resmi Web Sayfasıdır. Bilgi ve görsellerin izinsiz kopyalanması veya kullanılması yasaktır.
2017 Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir.